onsdag 25 april 2012

Busgalopp minsann!!

Idag red jag och Julia ut en runda, en konditions- och klätterrunda :)
Hästarna var busiga, men lyssnade ändå så bra på vad vi hade säga. Vi valde att först låta dem göra sig av med en del energi från gårdagens vila, för att sedan skritta en stund. Vek även av från vägen och klättrade med dem. Efter lite återhämtning från det fick de jobba på lite framåt igen :) Det gillade de skarpt! Valde att inte bara låta Minerva springa på och sträcka ut, utan hon fick även samla sig i galoppen, hon visar tydligt att hon är redo för det nu, och hon gör det så bra!! Hon var så stabil i formen i alla gångarterna! Kola kämpade på med sin skritt, och idag satt den lite till! Hon vill så gärna gå i passgång, men nu efter lite mer jobb med detta börjar det ge sig! Hon har ju riktigt fin skritt med ett härligt övertramp!

När vi kom hem och släppt ut hästarna igen tog vi fram ett paraply, dax att paraplyträna hästarna efter vad som hände i förrgår (golfare med paraply, så förmodligen ut som liemannen i deras ögon, så förskräckta var de!). Tror ni dom brydde sig?? Nä. Inte Minerva i alla fall. Kola spetsade i alla fall öronen. Viftade och hade mig med paraplyet, gick till och med in i hagen med det, fällde upp det framför näsan på dem och bortsett från de spetsade öronen så var den största reaktionen att de vill smaka på det... Jaja, även om de idag verkade obekymrade tänker vi fortsätta med paraplyer tills de inte ens ger oss en blick när vi står och viftar med det. 
Rätt gott att ha tränat hästarna på de sakerna de tycker är otäcka, de blir ju så mycket tryggare då! 

Nu ikväll har jag bara vart låg och humöret inte vart på topp. Var hos sjukgymnasten idag, som jag brukar varje vecka, men idag blev det sådär. Något hände med knät i helgen, och det verkar som jag är tillbaka på ruta ett igen. Trött och less på detta.. Men nu tänker jag släppa detta, tar det någon annan dag, för nu är reklampausen slut, och jag tänker skingra mina tankar med att titta klart på Greys Anatomy och sedan gå och lägga mig. 
God Natt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar