måndag 30 april 2012

Orm på menyn :S

Ja, det var precis vad det var idag...
För Beata...
Vi var ute och rastade katterna på förmiddagen vilket var väldigt uppskattat! Som vanligt hittade de massa att göra, äta gräs, gå omkring att tjuta, och leka med diverse saker, grässtrån brukar vara poppis och även insekter. 
Beata började hysteriskt rota runt i det torra gräset, jag trodde hon rotade efter spindlarna som springer omkring i det torra gräset i mängder så här på vårkanten, så hon fick hållas, Doris fattade inte riktigt grejen utan snurrade mest med andra saker :)
Efter en liten stund började Christian hojta, och då låg det en orm i gräset! Med avbitet huvud med en mycket nöjd Beata över! Hon slickade sig glatt om munnen och hade med all sannolikhet fortsatt knapra på denna "delikatess" om inte lyft henne därifrån... Vad för sorts orm vet jag inte vad det var, troligen var det en kopparorm, vilken egentligen är en ödla... men strunt samma den ser ut som en orm ;) 

För de som tror att katter som bara är ute i sele missar saker i sitt liv så kan jag säga att de inte alls är så begränsade som man skulle kunna tro. Utöver dagens orm som Beata fick sätta tänderna i idag så var min förra katt en riktig jägare, trots sin sele. Han fångade inte bara sorkar och en och annan mus, utan även fåglar, till och med en skata fick han fatt på! Så selade katter är nog rätt nöjda trots allt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar