onsdag 22 augusti 2012

Det börjar bli kallt tycker Beata

Nu märks det här hemma att det börjar bli något kyligare, temperaturen innomhus har antagit en mer behaglig nivå, den har alltså sjunkit under 25'C-sträcket ;) Jo, det blir väldigt lätt varm här hos oss när det är varmt ute... Men det finns en som inte är helt nöjd med denna sänkning av temperaturen, nämligen Beata. 
Hon har de senaste dagarna bäddat ner sig under de filtar hon kommer åt, i sin korg uppe på hyllan gräver hon ner sig under filtarna som ligger där för att hon inte ska behöva ligga på hårt underlag. Och samtidigt som hon bäddar sitt bästa pratar och kuttrar hon som bara den! Låter jättemysigt! 
En annan bra plats hon har hittat är på soffan i gästrummet, under filten. Hittade henne inte idag, letade överallt och kunde inte hitta henne. Tänkte inte ens på att kolla på soffan, jag menar, man ser ju direkt om hon är på soffan eller inte. Men nu är det så att filten som ligger där brukar vara runttultad i en hög, som den gjorde nu, tänkte inte så mycket på det, de gillar att bädda mina damer ;) Och efter en stund såg jag att den där torvan av filt börjar promenera runt på soffan, samtidigt som någon pratade på därunder ;) Ja, Beata var hittad nu!! 

Hon är för söt, hon gillar verkligen värme! Det kanske låter som att hon skulle kunna vara sjuk när hon håller på så, men nej, hon är en frusen katt, har alltid bart det, och allt under 25 grader kan betraktas som kallt i hennes värld. Och tjattret? Jo hon är ju en Siames, och dom snackar, jämt. Vintern är inte hennes årstid. Bara att gå ut på trappan idag innebar att pälsen stod rakt ut på henne och att hon ylade i högan sky och ville iiiiiiiin!!! Sedan att det regnade utöver att det var lite kallare gjorde ju inte saken bättre, men hon tjatade hål i öronen på mig inne och ville ut, men man kan väl säga att hon ångrade sig i samma stund som jag öppnade dörren ;)

Jomen, hon får ha tröja på sig när hon ska gå ut framåt höstkanten, annars huttrar fröken!! Vill ju att hon ska ut i friska luften, då får det bli såhär!

2 kommentarer:

  1. Åhh stackars liten då, här finns det också dem som tycker det är kallt när det sjunker så.. Hon är inte ensam ska hon veta ;). Himla gulligt att hon får ha på sig tröja så hon inte "fryser ihjäl". Kram på er allihop! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, ja, hon gillar sin tröja :) Doddo är däremot inte så nöjd med sin, men hon är ju inte riktigt lika frusen heller, kan ju vara det! Kram!!

      Radera