fredag 24 augusti 2012

Kattskräck

Ojoj, idag har tjejerna blivit rejält skrämda, stackarna :( 
Doddo var i trappan och hon ramlade till och med ner ett par steg innan hon kom till "sans" och kunde i panik rusa upp för trapporna. Sunny drog en sån rivstart innifrån vardagsrummet så att det lät som en rallybil stod och slirade innan den kom iväg. Beata, som jag tror var i korgen på hatthyllan kom ner i en sån rasande fart att jag inte han uppfatta om hon faktiskt ramlade ner, eller "bara" for ner den vanliga vägen i en hiskelig takt. Hoppas det sistnämnda, det är högt att ramla därifrån. 

Nu kan man ju fråga sig vad det var som skrämde dom... Dom kommer att skämmas när jag avslöjar vad det var... nämligen hemtelefonens signal. det var alltså inget farligare än att det ringde här hemma... 

Behöver jag säga att de just nu är i en skrämselperiod?? De hamnar i sådana ibland, och ja, då kan allt möjligt som i vanliga fall inte de skulle höja ett ögonbryn för (typ som en ringande telefon) vara så skräckinjagande så det liknar ingenting. Kan inte vara lätt för mina skruttkatter!!

Kan även meddela att ingen av dem kom till skada på något sätt, mer än att de blev rädda. Det tog en stund innan de kom ner igen, och när de gjorde det så kom Beata i täten med raggen rest så att hon såg ut som en flaskborste hela hon samtidigt som hennes ögon skimrade i ljusblått (normalt är hennes ögon lite åt det mörka hållet, men har hon  blivit rädd, då är dom nästan genomskinligt ljusblå), Sunny och Doris kom smygandes efter, i lite mer normalt tillstånd, men försiktigt tjattrande. efter en stunds smygande så började de slappna av, och Beata började återfå normal ögonfärg och burret la sig. Men de var på sin vakt en bra stund efteråt! 

Nu märks det inget på dom och skulle det ringa igen så tror jag inte de kommer att bry sig. Men varför det blev en sån här reaktion kan jag inte mer än förundras över. Men visst, även de mest vardagliga saker kan ibland skrämma skiten även ur mig, kan det vara så att mina katter brås på sin matte?? Vem vet? ;)
Hur som helt, så länge ingen kommer till skada så är det lugnt!!

Beata en annan gång hon hittat något farligt (ingen aning om vad dock) med en anings mindre fluffig päls än vad hon hade idag, idag stod allt rakt ut...

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det var minst sagt synd om dem ;) Men tja, det är klart, en telefonsignal kan ju vara vansinnigt skrämmande, hihi!

      Radera
  2. Haha! Mina har också såna nojor ibland och så ser de generade ut när de kommer tillbaka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att det inte bara är mina ;) Haha, ja, de ser verkligen generade ut!!

      Radera
  3. Fnissar i massor när jag läste detta och såg bilden på flaskbortssvansen :)
    Vilka tokkatter, så gör mina oxå ibland helt utan att det finns nåt men det är som om de skrämmer upp varann..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, helt klart att de skrämmer upp varandra!! Fast ibland är det bara Beata som smyger runt som en flaskborste och muttrar åt något i hallen eller trappan medan de andra två bara blänger undrande på henne, kan Beata se lite spöken då och då tro? ;)

      Radera