söndag 19 januari 2014

Men herregud matte, VAD GÖR DU???

Något Beata och Doris nästan alltid uppskattar är att få gå ut en stund. Men bara nästan alltid.
Idag var en sån dag de trodde att de ville ut, solen skiner ju så fint därute!! Och efter en stunds tjatande på matte så lyckades dom övertala mig.
Så fram kom selen, Beata först ut, så på henne trädde jag även på den hemmagjorda fleecetröjan (hon är en otrolig fryslort). Och ut. Det tog ungefär en mikrosekund innan hon ångrat sig och vrålade i högan sky att hon skulle in. NUUUU!!! Fy tusan vad kallt!! Men elaka matten bar ner henne till ladan, där är det lä och sol, lite "varmare" där. Där kunde hon i alla falla sätta  ner sina tassar och gorma lite på de stängda dörrarna hon ville in genom, i några minuter. Sen skulle matte bära. Och tro inte att hon kunde gå ner i snön!! Nej nej... In efter bara några minuter. 
Därinne väntade en väldigt förväntansfull Doddo, som var helt övertygad om att hennes val att gå ut var det bästa på länge. Så på med selen på henne och ut. Typ ut i alla fall. För hann inte ens stänga dörren innan hon illtjöt om att hon skulle in!! Alltså, dessa katter har en extrem röstkapacitet... Men hon fick inte heller gå in direkt, utan fick även hon bars ner till ladan. Men det gick inte att sätta ner henne, nepp, matte bära och värma!! Så efter nån minut utomhus gick jag in med henne med.
Sunny hade som vanligt ingen ambition om att gå ut, så hon slapp, ett väldigt smart drag idag. 
Behöver jag nämna att de kastade sura blickar på mig när vi var inne allihop igen?? Beata satte sig sen i solskenet i fönstret och värmde sig och Doris bylsade ner sig i en filt i soffan. Och de beskådade det förrädiska solskenet genom fönstret istället. För det var inte riktigt som de tänkt sig ;)

Här, säger Beata, i fönstret ovanför elementet, bakom gardinen i solskenet, där det blir riktigt varmt, är det bättre än att gå ut i smällkalla vintern... men vem visste det innan man testat?? ;)

2 kommentarer:

  1. vilken elak matte ni har!!:)
    Fast liite erat fel oxå som ville ut:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja jag är hemsk ;) Men som du säger, lite får de allt skylla sig själva, tjatar de hål i huvudet på mig om att få gå ut så... ;)

      Radera