torsdag 23 januari 2014

Päls. Pääääls.

Nu börjas det. 
Eller ja, inte riktigt, Minerva har hållit på ett tag. Men nu är även Descarada igång helt. 
Med stora vårfällningen. 
Lite tidigt kan man tycka, men inget vi styr över. Visst hade det vart grymt om man hade kunnat göra det, eller hur! Då hade jag lätt tyckt att all päls skulle ramla av på en dag, för två vita hästar som är väldigt långhåriga som fäller samtidigt, det blir mycket vitt ludd det... varje dag... men då hade de väl blivit helt nakna, man vad fasen, det finns ju täcken ;)
Dock har vi funderat på hur vi ska tackla allt flygande, elektriskt ludd som flyger runt och i huvudsak fastnar på en själv. Och i bilen. Och i hallen. Och på allt som finns i hallen. Alltså ungefär på allt utom hästarna själva. 
Och idag kom grovdammsugaren fram, haha ;) Och Minerva fick äran att vara först ut att bli just dammsugen. Och det gillade hon, det kliade gott!! Den fick tagit väldigt mycket av den lösa pälsen, utan att den jagade oss och fastnade på oss. Grymt bra!! Descarada fick inte prova idag, hon tyckte den lät lite mycket, så hon får vänja sig lite först vid ljudet. Men jag är övertygad om att hon kommer att älska det! Hon avgudade ju klippmaskinen, och detta kan väl inte vara helt olikt ;)
Stackars Svennis däremot trodde att en livsfarlig alien kommit in i stallet i form av en blå dammsugare och höll på att krypa ur skinnet totalt. Fick trösta honom en del, lille gubben!! Men han kommer att vänja sig han med, det är bara att gå långsamt fram och ge honom tid. Men han fäller ju inte överhuvud taget än, så det är lugnt. Men tids nog kommer han med att få testa. 


Alltså att dammsuga hästarna, det lär vi fortsätta med!! Förr fanns ju sådana där små hästdammsugare, som man hängde i en rem på axeln. Men vem behöver en sån när man har en grovdammsugare? Och om hästarna tycker det är gott, ja, då är det bara att dammsuga på!! 

Vinterpäääls!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar