torsdag 2 januari 2014

Nära att stå på näsan...

Ibland är det inte lätt att ha koll på vart man har sina ben om man är häst... 
Descarada hade en sån stund idag. 
Till att börja med hade jag ju bestämt att testa nåt nytt idag. Dock kunde jag tänkt till lite, det regnade ute, och det om något kan få Descarada att komma ur fokus... Men men ;) 

Vad jag hittade på var att testa ett nytt bett. Hittade mitt gamla stångbett i garderoben här hemma, kandarstången. Varför inte testa?? 
Men började som jag brukar numera, en liten stunds longering i repgrimman innan jag satt upp. Redan där borde jag fattat att jag skulle testa nya saker en annan dag ;) Hon hade koll på allt utom var benen och allt annat relevant var. Och det kom ju regndroppar i ansiktet på henne, ve och fasa!! Huvudkast till höger och vänster gjorde inte det lättare att sätta benen på rätt ställe ;)

Men hur som helst, kamikaze-jag bytte repgrimman mot tränset med stångbettet och satt upp. Och den redan snurriga hästen glömde fullständigt av att hon hade fyra ben att ha reda på, och ja, det blev ju sådär ;)
Hon drallade iväg in mot mitten av volten, något hon har en tendens att alltid göra när hon inte kan koncentrera sig. Kan säga att det var i skritt dock. Men problemet var att det låg en bom i hennes väg. Som hon inte överhuvud taget registrerade. Så hon satte en hov mitt på den, snubblade så vi höll på att ryka i backen bägge två. Dessvärre blev det ett ryck i munnen på henne trots att jag hade halvlånga tyglar, och hon reagerade med att fara upp igen och landa klockrent på bommen igen med ena framhoven, såpass hårt att hennes brodd liksom tryckte sig fast i bommen. 
Ungefär där blev det överslag delux i huvudet på henne och hon blev totalt orörlig (en rätt ok egenskap ;) ). Hoven stod i sån vinkel att hon stod på tå. Och hon ville då inte röra sig.
Men eftersom jag inte tyckte att vi kunde stå där så fick hon ta och samla ihop sig och gå fram igen. Men viss motvillighet kan jag säga ;)
Men hon redde ut det hela, och vi körde ett skrittpass där hon bara fick känna på bettet. Det som märktes var att hon gillade utformingen på det, det verkade faktiskt passa henne väldigt bra, hon var helt lugn i munnen. Men hon förstod inte riktigt signalerna från det. Hon är inte riktigt där i mognaden än. Men så småningom kan det nog bli riktigt bra. Just detta bettet kommer att säljas, och ett som passar henne optimalt kommer att införskaffas i framtiden, men inte nu. Men nu vet vi att det var ett bett som hon tyckte var helt ok att ha i munnen!! I morgon blir det vanligt bett, just nu har Minerva hackamoret, hon har fått en känning i mungiporna. Men ska inte sticka under stolen med att vi saknar hackamoret lite grann ;) Det är ju det hon gillar allra bäst :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar