fredag 5 augusti 2011

En morgon hos hästarna :)

Började dagen med en härlig stund på hästryggen!
Red en liten tur med Dolittle tillsammans Emma och Blondy, och sedan blev det en liten stund i paddocken. Dolittle var väldigt mycket mjukare att rida idag, var mycket mer rörlig i sidorna, och arbetade mer med ryggen idag, och övergångarna mellan skritt och trav satt som en smäck! Väldigt stadig i dessa, lite mer jobb med övergången till trav från galopp behövs, men de har tagits sig de med! Roligt!! Och idag testade jag ha sporrar på honom, mest var det för att jag och Emma planerat att byta hästar en liten stund i paddocken och ville ha dom för att vara lite mer finkänslig på Blondy... Men han brydde sig inte ett smack om dem, så det var inga problem! Det blev inte så lång stund för Dolittle, tyckte att det jobbet han gjorde var mer än nog, så det fick räcka!
På Blondy fortsatte arbetet med att få över henne på ytterhjälperna, har inte svarat så bra på dem innan. Men nu börjar det lossna! Hon har väldigt lätt att bli "tvådelad" och tappa bakdelen efter sig. Nu har ryggen börjat komma upp, mest i skritten (blir längre och längre stunder där!) och även korta stunder i traven idag! Riktigt roligt! Blondy har utvecklats enormt det senaste, duktiga tjejen!
Efter ridningen hade jag en träning för Ebba och Sam, och idag var det viljornas kamp... Shettisar har en förmåga till att själva vilja välja sin väg (idag hade han inte någon större lust att gå i vänster varv, och hade ingen som helst plan att gå dit Ebba ville...), och idag fick Ebba kämpa... Men hon gjorde det bra, och tillslut fick hon allt sin vilja fram! Lite hopp klämde vi in, det gjorde de helt superbra!

Dagen som följde har bestått av att ta det lite lugnt, diska lite, plocka vinbär och kattgos till tusen :) Kort sammanfattat så har det varit en alldeles utmärkt dag! Hoppas ni andra haft det fint ni med! :)


Jag och Blondy tidigare i veckan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar