tisdag 13 augusti 2013

Burr....

Fy sjutton vilket väder det vart idag!!
Det började bra, var i stallet på morgonen, Ebba var med, och vi red lite på volten. Ebba red Minerva barbacka, det såg fint ut, Minerva rörde sig bra, bara en ytterst liten stelhet kvar från vurpan som släppte under tiden. Hon skrittades mest, Ebba testade lite trav, dock var Minerva något taggad och såg ut att vilja börja bocka vilken sekund som helst, så vi väntar lite till med traven ;) Jaga red Descarada samtidigt, mycket skritt, men även en hel del trav. Hon var väldans taggad hon med och sprang och småruskade på sig, det var mycket bus i den kroppen idag! Det som dock kom lite automatiskt var att hon rätt som det var gick i form i traven :) Så roligt!! Denna lilla hästen utvecklas så det knakar och det är helt underbart att få ara med på denna resan!!

När vi var klara med allt, både ridning och stall och vi var påväg hem öppnade sig himlen. Jösses vilket skyfall... Kyligt har det vart med, som mest har det legat på 13 grader här. Vad sjutton hände med värmen?? Det gick fort över till höst tycker jag... Dagen har sedan fortsatt i regnets tecken, hua så det har tagit i! Sedan började det åska som bara den här i eftermiddag, och efter en stund gav jag vika för vädret och åkte bort till stallet och tog in två genomdränkta, rätt så kalla hästar. De var mer än tacksamma över att få komma in kan jag lova!! De fick lite hö, och var sitt täcke på för tork och uppvärmning. Minerva hade ändå haft regntäcke på, men det har liksom forsat in i halsöppningen... Täckena tog jag sedan av nu ikväll när jag var och gav dem kvällshöt. De var väldigt nöjda!!

Så nu är det väl bara att acceptera att hösten är här. Men egentligen klagar jag inte, för jag älskar hösten, det är den kommande kylan och mörkret som jag gillar mindre och därför hade det gärna fått vara varmt och ljust ett tag till...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar