torsdag 1 augusti 2013

Hästig dag med spontant hundbesök!

Började dagen med vad jag skrev igår att jag skulle göra, duscha hästarna. Nu slog vi inte till på helschamponering på någon av dom, utan svansarna, magarna och benen löddrades in. Annars spolade vi bara av dom ordentligt. Descarada behöver dock en ordentlig omgång med schampo, hennes man är fortfarande smutsig. Men vi kände att vi kunde spara lite på det, för hennes svans är fortfarande smutsig än, sådär fet utav salva, trots dagens schamponering, det är mycket av salvan vi kletar runt juvren som är kvar i den (med allt viftade inunder magen så hamnar en hel del av salva in svansen) så vi kommer att tvätta snart igen. Men, den är ändå väldigt mycket renare än innan!! Hela hon är mycket renare än innan, så nu ser hon så fin ut :)
Minerva vart inte så jättesmutsig, hon har ju sitt flugtäcke på nästan hela tiden, så hon blev riktigt ren av denna omgången med vattenslangen :)
Efter hästarna åkte jag vidare till Sofie och hennes fjording Morris, dags för att ge honom lite massage! Det är vansinnigt längesedan jag var ute och masserade häst nu, och idag var det dags :) Det var riktigt kul, dock känner jag att jag borde ta fram mina gamla pärmar och böcker som jag använde mig av på utbildningen som jag gick färdig 2005, lite ringrostig tycker jag!! Massagestunden gick i alla fall bra, och en hel del spänningar lossnade. Morris är en otroligt fin fjording, nästa gång ska jag se till att få med mig kameran, för jag bara måste visa honom, han är sååå fin!!

Nu ikväll, när jag stod i köket så fick jag syn på en liten hund på gården. Fattade först inte alls vad det kunde vara för någon, men kom rätt snabbt på att grannen (min tredjekusin) skaffat sig en till hund, en jakthund, en ras jag inte just nu kan komma på namnet på, det står still... men en grå, lite större ras, superfin! Gick ut och mötte upp den lille rymmaren och både jag och Christian gick bort med honom till Jonas. Visst var det hans hund, en riktig liten busjycke, som heter Blixten, 15 veckor gammal, var det minsann!! Hur söt som helst!! Ska se om jag inte kan ta lite kort på den lille godingen någon dag med :) 

I morgon ska dagen startas med hästpromenad, sedan vet jag inte. Lite nyttosaker här hemma måste det bli, men vet inte riktigt vad, det finns en del att välja på ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar