söndag 11 augusti 2013

Oturshäst!!

Allstå, det är helt otroligt vad Minerva råkar ut för saker hela tiden. Mer otursförföljd än vad hon är är svårt att hitta! Eller ja, två av mina fyra hästar jag haft har även dom vart olycksfåglar, vet inte riktigt, dras jag till dom eller??
Hur som helst, nu det senaste har hon haft nässelutslag, en allergisk reaktion, seg som tusan att bli av med denna gången. Samtidigt vaccineras hon med bara några dagars mellanrum med hyposensvaccin, ett vaccin mot hennes förrådskvalsterallergi (kanonbra att det går att framställa något sånt här, alla hästar fungerar det inte på, men det är värt ett försök, hade ju vart underbart om hon blev av med sin klåda!!), som säkert gör henne lite mer känslig för tillfället. Gustaf är välinformerad om läget och vi har det under kontroll. 
Dock kom hon på en ny sak att göra ikväll, rejsa i hagen! Det är ju kul!! Och hur slutade det då? Jo, med en kalasvurpa med ett tiotal meter långt bromsspår där hon kanat på sidan... Och en avdragen sko. Säkert den som gjort att hon stod på näsan. Hennes täcke gick sönder i spännena framtill så hon har nog glidit ur det samtidigt, för det låg vid sidan om bromsspåren. Att vi ser att det är glidspår på marken efter henne beror dels på hovspåren innan, all vi päls i själva spåret, de leriga "fartränderna" längs med hela sidan på Minerva och att både täcke och sko låg vid slutet av det... Aldrig i mitt liv sett ett sånt långt spår efter en häst...
Vi klämde igenom henne över varenda centimeter på kroppen, men kunde inte hitta något att anmärka direkt på. Lite mörbultad lär hon vara, inget konstigt, men inga skador som går att påvisa. Inte ett sår kunde vi hitta heller. Koll ute av rörelser, lite småstel först, men inget annat än hovöm eftersom det saknas en sko går inte se ikväll, men tycker det skulle vara konstigt om inget visar sig? Hon lär säkert ha sträckt sig en hel del. Men inget som man kan se idag. Får se hur hon verkar i morgon bitti. Sören kommer ut och slår på skon vid lunch, då ska det vara lättare att se om det kan finnas något annat, nu utan sko är det näst intill omöjligt, för hon är öm utan skor i vanliga fall med. Så vi får helt enkelt vänta ut det lite. Inte mycket annat att göra just nu, för som det verkar så är det inget att anmärka på direkt. Inga svullnader, sår, inget sånt. Mest bara lite öm på sidan där hon landat. Och det kan hon få vara, vore väldigt konstigt annars!! Vi får se under morgondagen helst enkelt!!

Älskade skrutthäst!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar