söndag 23 december 2012

1+1+1=monster...

Haha, ja, ungefär så gick det med dagens promenad med hästarna ;) En sak lades till den andra och tja, tillslut var det skvatt galna ;)

Vädret vart lite halvdant idag, mulet, kallt och blåsigt. Redan där borde vi kanske stannat upp och funderat på om en promenad med två hästar med ordentlig överskottsenergi ;) 
Men nejdå, de var ju så lugna och mysiga både i hagen och inne i stallet!!
Så vi gjorde i ordning dom och klev utanför stalldörren... Och det är nu vi kan börja addera saker till det rådande vädret som bara det med sin rätt skarpa blåst satte dem lite ur balans om man säger så.. Grannarna eldade, och röklukten hade inte den vanliga vedlukten. Detta gick Descarada igång på kan man säga, hon blåste och vädrade om vart annat... Jaja, nu var vi ute, lika bra att fortsätta, de lugnar väl sig! Men så fel vi hade... 
Minerva gick sist idag, hon tog nog inte ett skrittsteg på hela vägen. Descarada kunde inte hålla mitt tempo, så hon gick och samlade sig som en banan jämte mig och detta gjorde henne lite grinig. Minerva fortsatte att dansa runt med Gunilla, men då kom det en bil. jaha, bäst att stanna hästarna. Och det var inga problem, de stod så snällt medans bilen åkte förbi. Sedan var de igång igen! Men då kom nästa bil, samma procedur, stanna och vänta på att den åkte förbi. Inga problem. Men detta triggade igång Descarada lite extra, nästan som att hon samlade en massa energi i dessa små stoppen, och hon var bara tvungen att bitas. Hon brukar i vanliga fall vara rätt försiktig, men idag fick jag mig ett riktigt hugg i tummen. Ajaj... Jaja, den lever, men är lite öm. 
Vi kom i alla fall in i skogen där vi trodde att set var lite lä, men nänä, där blåste det ännu mer!! Och detta var det sista som fick dem att så gott som gå i taket! Jösses, det var bara att försöka att ta sig hemåt med dessa två heltokiga hästar!! Vi hade träns på dem, vilket kändes skönt, lättare att kontrollera dem då... Men trots att de var tossiga så var de försiktiga med  oss, eller ja, förutom att Descaradas tuggande på mig dåda.

Vi kom i alla fall in hela allihop, men de två damerna var fullständigt uppstressade!! Ut med dom i hagen igen, och då var det lugnt efter lite skuttande, för varför ska man stressa där?? Nänä, där finns det mat, det är bra grejer ;) 

Haha, ja, man lär så länge man lever ;) Men med lite sunt förnuft hade vi nog inte gett oss ut i vädret som var, men vad sjutton, vi är så glada för att vi kan sätta igång dom nu!! Men nästa gång funderar vi nog på om det är så lämpligt att ge oss ut under dessa förutsättningarna ;)

Hästarna är för härliga, man blir glad av dem, även om de ibland blir lite stolliga!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar