torsdag 13 december 2012

Min praktikplats

Som jag skrev igår så tänker jag ge en lite närmare förklaring till att jag inte ville ha den platsen jag blev tilldelad.
Jag hamnade på en Hematologavdelning. Detta innebär olika sorters blodsjukdomar och några typer av cancer, bland annat lymfom, cancer i lymfsystemet.
Allt detta kan nog vara hur intressant som helst. Men det finns ett Men.
Och det är att jag inte är redo för just den praktikplatsen. Av alla platser som finns så var det denna jag inte ville hamna på, i alla fall inte än, innan jag fått med kött på benen, och mer distans. 
För det är så att mamma behandlades för just lymfom för inte allt så lång tid sedan. Nu är hon friskförklarad sedan snart ett år tillbaka, men går på kontroller fortfarande, för det är en form som alltid kommer att ligga latent i kroppen, men ju längre tid det går desto mindre risk är det att det bryter ut igen. Men allt ser bra ut nu. Så det känns bra nu. Men tiden som var, ja, det var en  jobbig tid. Och att hamna på just denna avdelningen är jag inte redo för. Inte än i alla fall. 
Nu ska jag självklart kunna hamna på alla typer av avdelningar utan att sätta emot, och om detta hade vart termin 5 istället för 2 så hade det nog vart lugnare. Men än är jag så oerfaren, bet inte riktigt vad jag ska vänta mig, och nu vill jag lägga krutet på att jag ska lära mig, få rutin och landa i mitt yrkesval. Inte att kämpa emot känslor som kan dras upp till ytan igen. För det är utsatta människor på denna avdelningen, precis som på alla andra, men här kommer det för nära. I alla fall nu när jag fortfarande är grön i det mesta. Kan nog vilja vara på hematologen i framtiden, dels för att lära mig mer om vad som hänt. Men inte än.

Hur som helst, jag har fått byta praktikplats med en tjej i klassen spm inte var helt förtjust i sin placering, men jag tror att det kommer att bli hur kul som helst! Kommer att vara på en avdelning på Sahlgrenska, Mava, medicinska akut vårdavdelningen. Spännande! Enda nackdelen är väl att vi inte får gå ut på praktik förrän vecka 12 nästa år ;)

Ja, av denna anledningen var det i alla fall. Inte för att jag var besviken för att det skulle bli tråkigt. För det tror jag inte det skulle bli på den avdelningen.

Än håller vintern i sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar