tisdag 18 december 2012

Staaallet!!

Nu var det längesedan jag tillbringade lite över fyra timmar i stallet på en gång, men idag så, kom dit strax innan nio, och åkte inte hem förrän vid ett :)
Det var skoning som stod på schemat och därmed även dags att ta bort Minervas klack!! 
Sören dök upp vid nio och Minerva stod först på tur, hon var lite otålig, kunde inte riktigt hålla sig still, skuttade till en gång så att kedjan gick av! Ni kan inte ana hur nöjd hon såg ut efter det, det riktigt lyste om henne! Sedan var hon lite lugnare en stund ;) Skön häst det där, haha!! 
Sedan var det Descaradas tur, och det gick fint :)
Så nu har de båda fina fötter med snösulor och fyra broddar i varje hov!! Så skönt, nu kan vi ut och gå lite smått igen :)

När klockan närmade sig ett och Sören skott klart dem fick de gå ut, och herrejösses, de hade samlat på sig lite energi inne minsann, jisses så det skuttade runt!! Härligt att se!! De var säkert otroligt nöjda med att de hade bra fäste för fötterna plus att det inte blev snöstyltor med en gång, och de ville säkert testa nya kängorna ordentligt ;) 

Nu blir det vila för dem i morgon, Minerva ska få vänja sig vid att vara utan klack lite, men på torsdag tar vi en liten promenad, inte lång, men en början! Gäller att vara försiktig i början, så inte något retas upp igen. det får bli lite varannan dag nu den första veckan, innan vi kan komma igång på allvar! Vi får ha lite koll på underlaget med, det är bra halt ute nu, hästarna klarar sig nog, det är väl vi tvåbeningar som får problem ;)
Hade broddar på mig idag, det funkar bra, men knäna gillart inte, de är rätt ömma bara efter idag. Men de stärker sig nog snart igen!
Åh, är så sugen på att komma ut på promenader igen!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar