måndag 3 december 2012

När ska folk lära sig??

Alltså, vintern kommer VARJE år. Det liksom är så, vi bor i Sverige, och i Sverige har vi vinter, dock av lite skiftande kaliber från år till år. 
Det kan vara lite knöligt, och ja, det kan faktiskt vara lite omställning att köra i vinterväglag jämfört med bra väglag den första dagen.
Men det jag inte fattar är att det är så många som blir så otroligt överraskade varenda år!? Men hallå, i år har inte vintern ens kommit förrän nu i december, och december räknas ju om något som vintersäsong eller? Men nä, det verkar var många puckon som inte fattar detta, utan kör omkring på sina farliga sommardäck och orsakar olyckor. Eller så är det andra som över huvud taget inte anpassar hastighet och körsätt efter väglag som ställer till det. Visst, det är inte bara dessa som orsakar olyckor, det är de som hamnar i situationer som inte går att lösa och det är inte deras fel. Men många beter sig som idioter, det är ett faktum. 
Idag har det vart galet många olyckor, första snön är ju här, överraskande nog. Kollade in nyheterna för en stund sedan och ja jösses, vad ska man säga... Bara att hoppas på att alla klarar sig utan alltför allvarliga skador. En stor olycka på vägen hem med en lastbil så det var köer på en halv mil, bussen fick ta omvägen över skogen, annars hade vi suttit där ett tag till. Nu var det bara en halvtimma extra utöver den vanliga restiden.

Med detta vill jag säga till alla; kör försiktigt, anpassa hastigheten, ge er inte ut om ni har sommardäck, lös det på hemmaplan först, ta det vackert i trafiken OCH VAR RÄDDA OM ER!!!


2 kommentarer:

  1. Det är som om folk har riktigt dåligt minne, för varje år är det absolut samma visa. Snön kommer alltid som en chock, vad tror man egentligen? Att den skulle hålla sig borta? Jag håller med dig om att det är himla konstigt.. Man borde ju lära sig att vara förberedd och inte vänta till sista minuten..

    Skönt att du kunde ta dig hem :) Kramisar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, allt detta är en gåta, det verkar vara som att folk tror att hela landet slitits upp och förflyttats söderut varje vinter, för vaddå, vinter?? Kallt?? Snö?? Men hallå var kom det ifrån?? Suck. Nötter.

      Ja, det tog ju inte så lång tid, men kunde tagit längre tid, men är tacksam för alla småvägar emellanåt ;) KRamis <3

      Radera