söndag 2 december 2012

Is ute, is inne...

Kallt värre har det blivit så här lagom till första advent! Det ligger till och med ett tunt lager snö på backen. Solen har tittat fram idag och det har vart helt underbart!!
Är det inte det perfekta vintervädret så säg??
Isen på utsidan kan dock ha letat sig in i källaren dock.. Nej, det är inte så farligt, förutom att jag inte frostat av frysen en enda gång så länge vi bott här, det vill säga lite över två år ;) Så jodå, den var lite isig... Det är ju en sån där box, vilket gör det hela lite krångligare. En kork fanns i botten, men utfarten var igensatt på utsidan så den gick inte att använda. Så jag stod helt enkelt och skrapade bort isen från väggarna och sopade upp det från botten i boxen när det tinat något, för att slippa ösa vatten sedan när det tinat för mycket. En hel hink med is blev det. Notering till mig själv: Gör detta lite oftare än vartannat år eller skaffa en självafrostande frys...

Nu är allt klart nere i källaren, frysboxen är ren, torr och fullt igång igen. eller tja, klart ska jag väl nog inte säga, för maten är inte i den än... den står fortfarande i källarfarstun... så jag får väl ta tag i det sista och gå ner och plocka in maten i någon typ av ordning i frysen... Tjing!


4 kommentarer:

  1. Det va bra gjort. Dags att fylla lite godsaker. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, vet inte hut det går med det där, det blev liksom fullt igen ;)

      Radera
  2. Hej! Tänkte bara säga att jag ska träna gymkana i dag. Om du vill så skulle det vara jättekul om du kunde komma upp och fota

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag kom tyvärr hem alldeles försent idag.. Lämnar kameran i morgon på fix, hoppas den är tillbaka inom nån vecka, sedan ska den var bättre att fota med också! Och hoppas på att det bjuds på lite mer tid till annat än skolan snart..

      Radera