tisdag 15 januari 2013

Ett andningshål

Mitt härliga humör som jag hade igår var som bortblåst när jag åkte hem från Göteborg idag. 
För känslan över hur kul denna kursen skulle bli var borta, med dagens föreläsare sopades det mesta längs med golvet. 
Kan bara konstatera att det finns de som inte borde föreläsa. Tykna, snorkiga och griniga människor ska hålla sig därifrån. Kan man inte ta att frågor ställs har man inte heller där att göra. Ja, dessa "egenskaper" hade dagens föreläsare. Vid en fråga kom det bara ett snäsigt svar "det kommer senare". Eller på frågan om stödord kunde skrivas på tavlan som komplettering och stavning (inget stavas ju som det låter, och det är rätt bra att få till det, annars kan det betyda något helt annat), men nä, återigen snäsigt svar, "det tar vi sen". Eh när då?? Kan säga att jag inte fick ut särskilt mycket av denna föreläsningen, 4 timmar bortslösade...
Ja, sånt här kan få mig väldigt grinig. Det är inte gratis att läsa på universitet, det är en massa pengar som man lägger på det och det minsta man kan begära är väl ändå att föreläsarna ska ha kompetens att hålla i de??

Som tur är så finns katterna när jag kommer hem. De kan lugna ner mig massor. Mamma var förbi och hämtade lite saker och jag fick häva ur mig en massa inför henne med. Men idag var det svårt att släppa surheten. Pyste iväg till stallet och mockade i frustration, och tag sedan hand om hästarna. De och att jag fick ventilera med Gunilla fick det sista till att rinna av mig. Så skönt. 
Kom hem mycket gladare och Christian slapp undan mitt gnatande och surande ;) Eller ja, var tvungen att påpeka hur kass dagen var, kunde inte låta bli ;) 

Men hur som helst, jag vet inte om jag hade orkat hänga i med plugget om jag inte hade haft katterna, hästarna, stallet, vänner och familj. De är mitt andningshål, det är så värdefullt!! Kom hem med en massa ny energi, utan att få komma ut lite, eller att ha någon att avreagera mig hos, eller katterna som gör allt för att muntra upp mig så hade jag inte kommit långt, jag hade nog bara kommit halvvägs... 
Tack alla ni som finns här för mig, människor som djur!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar