onsdag 23 januari 2013

Kyla och träningsvärk

Igår testade jag något för mig, helt nytt, nämligen core-träning. Därav frånvaron här igår, jag var helt sleten när jag kom hem, bliv inte mycket gjort då inte!
Det var en nyttig träning, och jag kommer fortsätta att köra med detta de tolv veckor som det är igång. Men jag kan inte påstå att jag tyckte det var kul, mest plågsamt ;) Men det är för hästarnas skull, måste göra ett tappert försök att komma någon typ av form innan det är dags att börja rida, inte bara för min egna skull, utan att det är mer rättvist mot hästarna. Inte kan man väl kräva att de ska kunna prestera optimalt om den som sitter på ryggen inte orkar hänga med?

Jag kan lova att träningsvärker sitter som en smäck nu ikväll!! I morse var det inga problem, å var jag mest mör, men nu, ojoj...  Men trots att det är bökigt att ha ont, så är denna typen av ont rätt go ändå, haha!

Idag började jag dagen i stallet, släppte ut flickorna och fixade stallet. Kallt kan jag lova, -18, när jag åkte till stallet, istid typ. Och inte hade det blivit något varmare när jag var klar, det låg stadigt kvar på -18 då med... 
Fortsatte dagen med att pysa till Borås, mina vardagsvinterskor gick sönder i veckan och ja, man fryser lätt tårna av sig utan vinterskor i denna kylan. Så inte mycket att välja på. Mina stallvinterskor vart ju trasiga med, så kikade efter sådana med. Och jag lyckades hitta två par i olika sportaffärer, grymt nöjt!! Sedan råkade en jacka följa med hem med, en riktigt go vinterjacka, den jag haft nu är mera en höstjacka utan någon typ av vindbarriär och det är kallt... Men skam den som ger sig, i alla fall inte som fattig student ;) Men nu ska jag nog allt hålla mig varm!
Men satan vad dyrt det blev. Men jag hoppas på att dessa tre nya kompisar ska hänga med i alla fall några år, istället för att köpa skräpgrejer som går sönder ganska så direkt, vilket jag annars har en tendens att göra. Det blir dyrare, det har jag fått erfara... Så nu hoppas jag att kunna klara nordpolsvädret som råder nu.

Var vid halv sju ikväll och tog in hästarna, de var väldigt nöjda över att få komma in. Temperaturen var nere på -15 när jag var där, och de var alldeles fulla med rimfrost i skägget på mularna. Det är ju trots allt en hel del varmare i stallet så de tyckte nog det var skönt.

Lite plugg har jag klämt in med, och det står på dagordningen kommande dagar. Bara ta tag i allt!!

Ha det fint och frys inte tårna av er därute!!


2 kommentarer:

  1. Ja bra skor måste man ha, annars blir jag trött i hela kroppen. Jag tränade Core när jag gymmade för många år sedan, det är väldigt effektivt men aj vad ont jag hade efteråt :)

    Vad härligt det låter med egen häst (även fast jag är lite rädd för dem).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jomen, så är det, om inte annat för att slippa frysa tårna av sig, eller för de redan kassa knänas skull.
      Hehe, jag får kramp så fort jag rör mig just nu, inte helskönt ;)

      Hästarna är underbara! De är dock inte mina egna, utan jag är medryttare på dem, men är så nära egna som det går utan att äga själv! Avgudar dessa hästarna och ägaren är helt underbar. Skulle inte vilja ändra på nåt faktiskt. Egen häst kommer jag inte ha råd med på många år, men det gör inget!!

      Radera