söndag 15 juli 2012

Hästnördar på vift Del 1

Jag tänkte nu faktiskt starta en typ av dagbok när det gäller häst, en kanske lite annorlunda, som kommer att hålla på så länge detta "projeket" är igång. Det började inte idag, utan har hållit på ett tag, och jag tänkte med detta första inlägg berätta lite om vad som kommer att hända och bakgrunden till allt.
Ja, det har hänt lite saker och förändringar står för dörren när det gäller hästeriet. Eller snarare, förändringar har redan skett, och fler kommer att komma.
Allt har sin början i att Minerva och Kola har kommit allt sämre överens med varandra. Minerva har ju till och med blivit skadad av allt detta och till slut har de gått i separata hagar. I stallet fungerade det inte bättre, riktiga bråk kunde uppstå över boxväggen. Och detta kunde inte få fortsätta. Skadan Minerva fått, blir inte bättre av att fighterna skulle få fortsätta utan snarare tvärt om. Så beslutet att Kola skulle få åka tillbaka till sin ägare togs (Gunilla har haft henne på foder, för att Minerva ska ha sällskap både i stall, hage och på ridturer). Och letandet efter ny foderhäst startade. Kontakt tog med Kolas ägare som tyckte att det var ett bra beslut och dessutom blev hon glad över att få hem sin häst igen. Det tog dock ett litet tag innan hon kördes hem pga att allt skulle klaffa för alla.

Så alltså, denna lilla dagbok kommer att handla om att vi, hästnördarna, jag, Gunilla och Julia ger oss ut på äventyr på vägarna i jakt på ny häst. Än så länge har det vart en lite speciell resa, och den pågår fortfarande. Ska snart börja skriva om vår första tur vi tog för ett tag sedan. I dagarna kommer detta!
Så den som vill är välkommen att följa oss på vår resa!!

Minerva och Kola, som från början var bra kompisar, men något måste ha hänt längs med vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar