söndag 22 juli 2012

Hästnördar på vift Del 6

Ja, jag kör på fortsätter med nästa del, kan inte låta bli!
Nästa häst vi åkte och kollade på blev den som det ringdes på dagen innan, när vi var och kollade på hästarna på det skumma stället. 
Ett tioårigt PRE-sto som vi hade stora förhoppningar på (svårt att låta bli). Vi hade fått förklarats för oss hur hon var, att hon hade lång väg i ridningen kvar, att hon inte var gjord så mycket med. Hon skulle vara rätt lugn, men kunde gå loss i ridningen med att planlöst backa när det blev för mycket.
Ja, med tanke på alla de andra beskrivningarna så var förhoppningarna om att denna stämde mycket svala kan man väl säga. Så vi gick in i det hela med så öppet sinne som möjligt när vi satte oss i bilen för att åka. Denna gången kunde inte Julia följa med tyvärr, men hon fick förlita sig på mitt och Gunillas omdöme. Vi kom iväg, åkte en omväg innan vi kom fram (GPS'er är bra, men de kan vara lite luriga... på hemvägen ville den att vi skulle ta vägen över en åker, kortaste vägen liksom, men finns det ingen väg så känns det inte så lockande ;) ). Kom i alla fall fram till ett väldigt flott ställe, en travgård, väldigt välskött och det var fullt av liv. 
Vi kom in i stallet och visades av en trevlig tjej fram till en väldigt söt liten dam! Denna lilla tjej hette Descarada och var hur mysig som helst. Jätteliten vart hon visserligen inte, bara lite mindre än Minerva i höjd, men lite mer kompakt, lite kortare i kroppen. Otroligt vacker.
Tjejen berättade om Descarada samtidigt som hon gjordes i ordning inför ridningen. När det var dags för det så gick jag med Gunilla ut till bilen och hämtade hennes hjälm och väst, och det var bara så att vi kunde konstatera att vi var fast. Totalt. Gunilla red lite i alla fall, skrittade ner till deras paddock, skrittade ett varv i vardera varv, kollade av start och stopp som funkade fint, samt att och det som tjejen berättat stämde väl. Hon var grön i ridningen, det kommer att krävas massor med jobb, och hon behöver lugnt folk runt omkring sig som arbetar med henne. Men i våra ögon var hon ändå den perfekta. 
Uppe i stallet igen gosade vi massor med Descarada samtidigt som vi sa att henne ska vi ha!! Två lyckliga vände hemåt igen och nu kan vi glatt meddela att det nu står en Descarada i vår hage jämte Minerva!!!
Hon kom idag vid elva, de körde hem henne till oss, de ville se hur hon skulle bo! Allt har gått hur bra som helst, Minerva verkar väldigt nöjd med sin nya vän och Descarada likaså!! Ingen dramatik överhuvud taget. Väldigt skönt!! De fick först bekanta sig med varandra i stallet innan de fick gå ut. Minerva måste ju stå i sin sjukhage ett bra tag till, men de tydde sig till varandra över staket och det verkade som om de redan kände varandra. Underbart!!
Nu ska hon få landa ordentligt i sitt nya hem innan vi påbörjar träningen. Massor med pyssel ska det bli med båda hästarna, mys!! 
Nästan hela dagen har spenderats i stallet, vi har pysslat med hästarna, plockat i stallet och fikat. Härligt! Gustaf (vår veterinär) var så pass nyfiken på vårt nytillskott att han kom förbi och hälsade på och fikade lite trots att han har semester. Han är väldigt trevlig, kul att vi hittat en ny kompis genom allt detta trassel med hästarna! En pingiskväll här hemma är planerad inom kort :) Han verkade gilla Descarada och kollade samtidigt Minervas ben när han ändå var och hälsade på och där var det väldigt positiva nyheter!! Ojämnheten som kommit i bakkärran var borta och det var mycket bättre med frambenet!! Visst finns det hälta kvar, men inte alls så mycket (nu har hon dessutom klack på skon för att avlasta senan, så bara det gör ju att hon ser lite låghalt ut), han böjde benet på henne med, knappt en reaktion från Minervas sida under tiden och inte mycket när hon sprang därefter! Underbart!! Framtiden ser ljus ut, och nu håller vi tummarna på att det fortsätter åt samma håll!! 
En väldigt trevlig dag måste vi säga att detta har varit :)

Med detta avslutas vår turné på vägarna runt om i Sverige i jakt på en ny vän till Minerva och oss, och passar även härmed på att visa de första bilderna på vår skönhet!!

Första mötet i stallet mellan Minerva och Descarada, hur lugnt som helst!!
Ja, och ute i hagen var det inte nån större fart på de båda!
Lägg märke till svansen hos denna fröken, nog den tjockaste jag skådat!!



 Sötaste Mineva inpackad a'la fluga igen, stackarn fixar inte insekterna så bra :(



6 kommentarer:

  1. Gud, vad fin hon är!! Kul att ni hittade en kompis till slut:) Hoppas det går bra nu!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är hon!! Du måste komma och hälsa på!! Det får vi verkligen tro, kramis!!

      Radera
  2. Fina bilder på två skönheter och verkligen skönt att allt flackande efter häst verkar tagit slut nu :)

    SvaraRadera
  3. Ja, nu hägrar lugnet, och nya utmaningar med dessa två underbara skönheterna tar vid istället! Så spännande det ska bli!!

    SvaraRadera
  4. Grattis till nytillskottet, det låter som att ni hittade rätt häst till slut :)

    (Jag känner igen mig i texten om gps:en, ibland blir man allt bra trött på dem men vilken underbar uppfinning de är ändå.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! Ja det känns verkligen så!!

      (hehe, jovisst är det en bra grej, om man bara lyckas hamna rätt när man följer den, vilket jag sällan lyckas med, haha ;) )

      Radera