fredag 20 juli 2012

Hästnördar på vift Del 4

Vi kör en del till ikväll :) Dock involverar inte just denna del hästletande, men är ändå en del i allt!
I lördags förra veckan var det dags för Kola att åka hem. Så länge kommer kompisens båda shettisar och håller Minerva sällskap tills det blir dags för en ny häst att flytta in. Himla praktiskt och väldigt snällt av Susanne! Inte många meter behövde de flytta i alla fall, bor grannar med gården där Minerva bor :)

Med lite blandade känslor åkte jag med Gunilla och lämnade Kola. Hon gick på transporten hur braa som helst, och åkte lugnt och stilla. Rätt lång resa, lite över två timmar. Men allt gick fint. Lastade ur henne hmma hos sig och hennes ägare var glad att hon var hemma igen! Hon tyckte att hon hade blivit såå fin!! Kola släpptes ut i hagen med de andra islänningarna och man såg på henne att det var här hon trivdes som allra bäst. Hon la till och med till med en grymt fin trav! Hon har ju annars helst valt passen, men nu så!! Där satt den! Ägaren blev allt lite imponerad ;)

Kändes bra att lämna henne, speciellt med tanke på att man verkligen såg på Kola hur nöjd hon blev. Visst finns det en liten saknad, men allt känns ändå bra, faktiskt som en stor lättnad. Hon kommer att ha det hur bra som helst, och trivs bättre så här. Det är skönt.

Under hela resan fick Gunilla och jag rätt skarpa hintar om vilka hästnördar vi är ;) De flesta vägskyltar, allt från reklamskyltar till ortsskyltar förvandlades till någon typ av hästrelaterat ord, ställplats blev stallplats bland annat ;) Så höll vi på hela vändan. Rätt trötta var vi när vi rullade in på gårdsplan hemma, städ av transport blev det och sedan lämnade vi tillbaka den. Tack Snälla Vasells för att vi fick låna den!!

Lugnet hade lagt sig i stallet när vi kom hem, det kändes att stressnivån sänkts betydligt. imla skönt! Nu ska bara rätt häst hittas och allt ska fungera med den!!

Tack Kola för tiden vi fick med dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar