lördag 21 juli 2012

Hästnördar påvift Del 5

Ja, nu var det dags för ytterligare en koll av häst.
Och denna gången kan vi skryta med att vi kom rätt med en gång ;) Men det var en bra stund att åka. Hur som helst, vi skulle kolla på ett sto, har för mig att hon var fem år och korsning. Lät rätt trevlig på beskrivning, var westernriden, men det går ju alltid att lära om lite.

Kan börja med att säga att detta var nog det konstigaste stället av de alla. Möttes upp av ett par lösa hundar, sedan kom dottern och hennes kompis ut och skulle visa oss hästen (dottern hade gått ur gymnasiet, och hade inte tid med båda hästarna hon hade). Vi fick gå med och hämta den i hagen och vi fick borsta och göra i ordning henne själva. Det är bra. Fick inte någon direkt kontakt med hästen, men den var mysig. Men kunde inte stå stilla, traskade runt hela tiden. Ägaren erbjöd sig att visa henne först, gärna sa vi och vi gick ut till paddocken där även mamman slöt upp. Nu hann inte häst och ryttare gå särskilt långt innan vi allihop kunde konstatera att hästen var halt. Skönt att även de såg och märkte av det och inte bara vi. Jahopp, det var det. de hade släppt ut en annan häst till denna i hagen på kvällen dagen innan, en som vallade och gjorde det ordentligt. Undra varför man gör det när det ska komma folk att kolla dagen efter? Kan säga att det fanns gott om hagar att välja på.
Medans hästen gjordes i ordning efter den korta ridningen så fick vi veta massor och denna familjens hästar. De hade omkring 20 hästar i olika former och pratade på om skador, dåliga hovar, att de plastade hovarna själva för att det var för dyrt ätt åka till klinik,att de tagit hand om vanvårdade hästar osv.
Så kom de på att de hade en annan häst som skulle väck den med, som borde passa oss utmärkt! Var het i hoppning men annars bra. den stod inte hemma, men vi kunde åka och kolla den i hagen där den stod. varför inte? Det var nära sa dom. Nu kunde inte mamman åka med, utan efter att ha visat vägen en bit i en bil framför så avvek hon och vi fick in dottern och kompisen i bilen för att åka sista biten. Den korta biten var inte så kort heller, ca 3 mil... rakt ut i skogen! Rena traktorvägen den sista biten som man inte bör ta sig fram på med vanlig bil... men det var ju inte så farligt... nänä... Bilen höll i alla fall. Kollade på hästen, ganska mysig men vilka enorma gallor den hade! Något av de största jag sett. redan där sa min skalle nej. sedan att den var mycket större än vad vi tänkt gjorde oss inte mer positiva. Att vi fick berättat för oss att den hade problem med tänderna med, så helst bara ridning med hackamore. Varför kan man inte säga sånt här innan man åker och tittar? Vi hade backat med en gång i så fall.
Vi vände hemåt, efter att ha skjutsat tillbaka dottern och kompisen, alltså ytterligare 3 mil, och muttrade lite om vilka konstiga människor det finns i hästvärlden. 
Vi får leta vidare. 
Vi stannade och fikade på vägen och då ringer en tjej upp Gunilla, hon hade svarat på en annons  på morgonen om ett PRE-sto som skulle lånas ut men bara kommit fram till tel.svarare. Men vi skulle få komma och kolla på denna redan dagen efter, alltså på måndagen denna veckan. Så förväntningarna återkom, kanske denna skulle vara något för oss??

 Snart tjejen, så ska vi få tag på en ny kompis till dig!


5 kommentarer:

  1. Jisses vilka människor det finns, stackars hästar... Hoppas ni hittar rätt häst snart (fast det är underhållande att läsa om jakten så för min del får ni gärna leta lite till ;) )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det finns verkligen udda människor i vår värld...
      Kul att du gillar att läsa om våra påhitt :)
      Ja, nästa del kommer ikväll, håll utkik och se hur det går!!

      Radera
    2. Spännande! Skall hålla koll!

      Radera
  2. sv; borde inte ha häst eller djur överhuvudtaget, då slipper man oroa sig ;) Försten blir det något plugg i höst? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt sant ;) Hoppas det, står som reserv på sjuksköterska (hoppas starkast på detta), kommit in på ett par foto, men har även lagt till en hel drös med sena anmälningar på lite olika medicinska utbildningar, så nu håller jag tummarna här stenhårt på plugg i höst!!

      Radera