måndag 26 november 2012

Heltossiga hästar!!

Efter en dag med galet pluggande kopplade jag av i stallet.
Idag tänkte vi ta och arbeta lite på volten med hästarna, och idag fick jag ta Minerva. Bägge hästarna arbetas fortfarande från marken, men efter nyår ska förhoppningsvis båda vara ridbara!! Men det är faktiskt rätt kul med detta arbetet med, och man skapar en fantastisk kontakt med hästarna så här. 
Helt mörkt ute var det när vi gick ut till volten och det gav oss ett bra tillfälle att inviga de nya lamporna. 
Minerva fick göra lite följa efter-övningar, och det verkade hon tycka om :) Hon passade på att smyga upp i trav i vändningarna fast hon inte får ;) Men det stannade inte vid det, utan damen är väldigt pigg numera och satte igång att bocka bakom mig, söta!! Lite sådär småskuttigt hoppade hon omkring. Hon fick med sig Descarada i detta med och då började det bli lite väl galet.. De båda aktar oss tvåbeningar, men det är inte riktigt ok att det går överstyr. Lite lagom livsglädje är ok att visa, men när stegringar och höga skutt börjar komma med så är det allt så att de får lugna ner sig! Så fick det bli, några väldigt lugna, långsamma varv fick det bli innan vi avslutade. 
Hur som helst så var hästarna rätt nöjda när vi kom in igen, och vi med :)
Det känns som att Minerva inte har några problem med sitt ben längre, hon är pigg, framåt och rätt studsig ;) Hade hon fortfarande haft ont så är det högst troligt att hon inte skulle göra dessa akrobatskutt! Håller tummarna på igångsättning snart!!

Stollfian Minerva ;)

2 kommentarer:

  1. Jag hade äran att rida tillsammans med någon som börjar på U förra onsdagen.... Hon kanske kan rida in Descarada precis som hon gjorde med Ducati? ;) hahahahahaha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå... ryser!! Det var ju trevligt för er ;) Haha, ja det vore ju nåt, hon var ju så skicklig med Ducati ;D

      Radera